меблеві матеріали

меблеві матеріали

Устарело

Важливими параметрами підбору плит ДСП вважаються їх призначення та властивості. Для правильного підбору хорошого матеріалу треба врахувати деякі з характеристик:

Екологічні загальновизнані заходи для матеріалів ДСП:

ДСП матеріали застосовувані у конкретному контакті з людиною, повинні мати клас Е1. Матеріали нижчого класу використовуються в місцях мінімального контакту з людиною.

Якість і щільність матеріалу можна кваліфікувати за рахунок підвищеної міцності, добре тримають шуруп, що вкручується в них, або конфірмат.

Товщина – листи до 10 мм використовують для виробів, не спеціалізованих для великих навантажень, для корпусних меблів використовують плити шириною 16 та 18 мм, а для стільниць – 19, 22 та 28 мм завширшки.

Плити ДСП для меблів виконується різних варіантів за його текстурою, типом покриття та малюнком поверхні. Найбільш якісними і зносостійкими є листи, ламіновані плівкою або шпоном.

МДФ: властивості, опис, якість

Запланувавши покупку меблів, щоразу є бажання мати більше інформації про застосовувані у виробництві меблів матеріали, їх перевагу та дефекти. Отримавши вичерпну інформацію, простіше розуміти критерії експлуатації, передбачені на ті чи інші матеріали, вирахувати термін служби та прийняти правильний вибір. У цій статті йдеться про МДФ - замінника масиву дерева, який часто плутають з деревостружковими плитами. Маючи деяку перевагу, про які ми розповімо нижче, цей матеріал дуже добре підходить для будівництва, обробки приміщень, виготовлення меблів, дверей та декору.

Що це МДФ?

Абревіатура МДФ - це транслітерація англійського терміна Medium Density Fibreboard, що в перекладі означає "волокниста плита середньої щільності".

Цей матеріал виготовлений із спресованої подрібненої тирси, змішаної зі зв'язуючими препаратами. Випускається він у листах шириною від 3 мм до 6 см. З деревоволокнистих плит виробляють меблі, оздоблювальні складові, упаковку та інші вироби. Фактично, це недорогий субститут дерева, що виробляється з відходів лісової промисловості.

Обробляти МДФ набагато легше, ніж звичайні дошки, до того ж, він не висихає, не покривається тріщинами, чудово захищає тепло і має хороші звукоізолюючі властивості. У порівнянні з деревностружковими плитами, цей матеріал більш екологічний, в ньому знаходиться значно менше формальдегідних смол.

До дефектів МДФ можна віднести нестійкість до вологи і механічних пошкоджень, а також швидку займистість. Термін експлуатації виробів із МДФ у звичайних експлуатаційних умовах у межах 10 років.

Шпон найвищої якості для виготовлення меблів

Шпон, який виготовлений з цінних порід дерева, нерідко використовується для виготовлення корпусних меблів. Ці витончені листи із природного дерева застосовуються для обробки фасадів та корпусів меблів.

Шпон для виготовлення меблів – що це?

Що собою являє високоякісний шпон з цінних порід?

Шпон дерева - це делікатно зрізані листи дерева, які згодом стикуються в листи різноманітного об'єму. Ці листи шпону наклеюються на ДСП або МДФ панелі, які будуть після обробки частинами меблів. Після обробки шпоновані панелі покриваються 2-3 шарами особливого лаку. Це потрібно для збільшення стійкості до впливу механічних пошкоджень та збільшення терміну служби. Наприклад, лак виділяє структуру і фактуру шпону, надає йому глянець.