влесне мебелеве виробництво

влесне мебелеве виробництво

Устарело

Сучасне високотехнологічне обладнання

У світі практично не можна уявити фабрику з виробництва меблів без верстатів з числовим програмним управлінням. Даний вид верстатів дозволяє збільшити ефективність виробництва на порядок, тому що тепер є можливість виконувати більшу частину операцій на одному верстаті та з великою швидкістю. За такого виду обробки заготівля нікуди не переміщається. Це означає, що діє збереження розміру, завдяки якому досягається максимальна точність. До недоліків можна віднести їхню високу вартість та необхідність навченого персоналу для роботи на них.

Для роботи верстата з ЧПУ не потрібна постійна присутність оператора. Як правило, всі дані вводяться в пристрій безпосередньо з комп'ютера технолога або інженера. Сучасним моделям достатньо отримати тривимірну модель деталі та заготівлі. При вказівці основних технологічних переходів програмне забезпечення автоматично розраховує необхідну послідовність переміщень різальної частини верстата.

Форматно-розкроювальний верстат один з основних складових у виробництві меблів

Форматно-розкроювальні верстати належать до категорії професійного деревообробного обладнання. Їх поділяють на три категорії: легкі, середні та важкі. Основним критерієм, за яким визначається приналежність того чи іншого верстата до однієї з них, є допустимий час безперервної роботи: для легень він становить не більше 5 годин, для середніх – 8–10 годин, для важких – дві робочі зміни (16 годин). Що стосується основних характеристик цього обладнання, то до них відноситься потужність, максимальна довжина розпилу та частота обертання пиляльних дисків.

Форматно-розкроювальні верстати є одним із найпоширеніших різновидів деревообробного обладнання, яке знаходять широке застосування в меблевому виробництві. З їх допомогою здійснюється поперечне та поздовжнє розпилювання таких матеріалів, як фанера, ДСП, МДФ, ДВП, ПВХ, штучний камінь, щити деревини, у тому числі і попередньо облицьованих шпоном, ламінітом, пластиком, тощо.

Це обладнання оснащується, як правило, трьома робочими столами. Перший є нерухомим і служить для кріплення пильного вузла. Другий призначений для кріплення заготовки, він рухливий і за його допомогою проводиться подача матеріалу до пиляльних дисків. За допомогою третього робочого столу підтримуються частини, що відрізаються, крім того, його можна використовувати як додаткову опору для заготівлі.

Камера для фарбування меблів - економічний та високоефективний пристрій

Ступінню в еволюції малярських ділянок стало поєднання процесів фарбування та сушіння в єдиний комплекс. Цей крок суттєво прискорив процес нанесення покриття на деталі та оптимізував витрати енергоресурсів. Відбувається поділ роботи комплексу на фарбування та сушіння без втрат часу та електрики на перепрограмування. Камера для фарбування меблів споживає заздалегідь прораховану кількість електроенергії без стрибків, які відбуваються в момент переходу з одного режиму до іншого. До того ж зникає необхідність зупиняти робочі процеси, очікуючи на вихід пристрою на заданий режим. При великих обсягах фарбування малярському ділянці може стояти кілька комплексів, налаштованих різні типи ЛКМ.

Більшості фабрик і майстерень з виготовлення меблів важливо точно дотримуватися дизайнерських рішень. Відповідно до вимог сучасної моди меблі можуть мати незвичайний, фантазійний вигляд та колір. Причому якість фарбування кожної деталі має бути дуже високою та виконуватися швидко. Камера для фарбування для меблів – оптимальне рішення в цьому випадку. Для прискорення фарбування, перед проведенням цієї операції, необхідно очистити виріб у камері дробоструминної обробки.